Barsel skal være mere fleksibel for soloselvstændige

I øjeblikket er der stor debat om en ændring af barselslovgivningen, så begge forældre fremadrettet har 11 ugers øremærket barsel.

Danske Soloselvstændige mener overordnet, at man skal tale om barnets barsel og lade de enkelte familier beslutte sig for, hvad den rigtige barselsorlov er for dem.

Når det så er sagt, så er vi faktisk i Danske Soloselvstændige mere optagede af og fokuserede på problematikkerne omkring økonomien i barselsorloven for selvstændige.

Når man er soloselvstændig, er reglerne i dag, at når man går på 100 % barsel, kan man modtage 19.322,- kr. om måneden i barselsdagpenge, hvis man ellers opfylder de ikke just enkle kriterier.

Det betyder samtidigt, at man overhovedet ikke må arbejde i sin virksomhed i barselsperioden, hvilket i realiteten betyder en nedlukning af virksomheden. Det er ufleksibelt og dybt skadeligt for små virksomheder – og dermed for Danmark som samfund.

Vi ønsker en mere fleksibel løsning på dette område.

Danske Soloselvstændige foreslår derfor, at soloselvstændige får mulighed for at tegne en forsikring, der dækker størstedelen af en barselsvikars løn i barselsperioden.

Vi forestiller os, at den skal ligge i samme forsikring som den offentlige sygedagpengeforsikring for selvstændige.

Efterlad en kommentar