På syv dage blev sund og stærk soloselvstændig lagt ned af Corona

"Alt aflyst på 24 timer - vi har mistet 202.000 kr."

15 år gammel, sund virksomhed risikerer at lukke

Alt kørte med 120 km./t. på vores stressklinik for studerende og unge ansatte for syv dage siden. Vi skulle undervise 1000vis af unge til bedre mentalt overskud og give dem værktøjer til at præstere til eksamen. Alt var booket og aftalt med universiteter, virksomheder og gymnasier.

BUM!

På få dage skød en høj mur (Corona) op af asfalten, og vi bragede lige ind i den. Vi nåede slet ikke at afbøde crasch’et.

Konsekvens - Alle kurser og foredrag aflyst på 24 timer. 202.000 kr. mistet. Mange foredrag er kun relevante her i marts og april og bliver derfor ikke genbooket. vi er soloselvstændige og får ingen kompensation for tabet.

Vi kan ringe til banken og fortælle at vi er nødlidende de næste 2-3 måneder. Jeg vil forvente et hurtigt dut-dut-dut i røret. Banker skifter i øjeblikket Visakort ud med Mastercards, lukker kassekreditter for soloselvstændige og passer på sig selv i stedet.

Det er dødsstødet til mange virksomheder, hvis bankerne reagerer sådan, trods hjælp fra staten. Vi holder os nu under radaren og klarer os selv, bl.a. ved at række hånden ud til vores loyale kunder og håbe på de vil støtte os indtil alle er på banen igen.

Skal vi ellers lukke vores sunde 15 år gamle virksomhed, slukke for Danmarks største hjemmeside med værktøjer til studerende, for at få dagpenge i måske 2-3 måneder?

En absurd høj pris, som kan ganges med 117.000 andre soloselvstændige. Den pris har Danmark ikke råd til at betale.

Som jeg læser det udspil regeringen er kommet med,  vil jeg ikke være del af de særligt udsatte grupper. Dog afhænger min indkomst netop af disse grupper, f.eks. kursuscentre og store kursusudbydere. Så det bliver interessant at se, om hvordan denne gruppe bliver fortolket.

Coronakrisen har vist, at vi desværre er oversete på det danske arbejdsmarked, og jeg forventer at alle politikere vil begynde at værdsætte underskoven af det økonomiske økosystem, der knokler hver dag – for sig selv, for fællesskabet og for Danmark.

Heldigvis er vi vant til at tænke ud af boksen for at vækste og forblive en sund virksomhed, selvom alle er smittet lige nu af økonomisk kaos.

 

Thomas Pape, Psykosomatisk fysioterapeut og mentaltræner
Ejer af SPINE – Institut for mental trivsel
Sund virksomhed siden 2005.
Næstformand for Danske Soloselvstændige

Efterlad en kommentar