Genåbning af kompensationspakker nødvendig

En række restriktioner er genindført, og retorikken fra myndighederne gør, at mange ikke forbruger som normalt.

Massevis af aktiviteter og arrangementer aflyses eller bookes ganske enkelt bare ikke. Hvad end vi taler om en tur til frisøren, massøren eller julefrokosten, så oplever vi, at et hav af vores medlemmer henvender sig og fortæller, at der er voldsom nedgang i omsætningen.

 

Derfor er det bydende nødvendigt med en genåbning af kompensationsordningerne.

COVID-19 blev for nyligt igen gjort til en samfundskritisk sygdom. Forsamlingsloftet blev sænket, og fremvisning af coronapas blev påbudt. Det blev mandag den 29. november sænket yderligere, ligesom der blev indført påbud om mundbind mange steder.

 

Alt det gør, at folk opfører sig anderledes og ikke handler ind og forbruger som normalt. Færre går ud og spiser eller tager en tur til fodterapeut. Det betyder nedgang i omsætning.

Under de første coronabølger indførte man præcedens for, at man kunne få kompensation ved omsætningsnedgang på 30 procent. Det skal genindføres.

 

Og vi er som samfund nødt til at være på forkant denne gang. I modsætning til sidst. Likviditeten er i bund. Politikerne skal i gang nu. Og udbetalingerne skal ske hurtigt.

Vi er nødt til at lære af vores erfaringer. De seneste smittetal underbygger dette behov. Det haster. Og det haster meget.

Efterlad en kommentar