Genstartspakker udelukker mere end 100.000 soloselvstændige

Den 16. august fremlagde erhvervsminister Simon Kollerup på et pressemøde de mange planlagte puljemidler, der skal katalysere genstart i dansk erhvervsliv.

Danske Soloselvstændige blev tidligere på året officielt høringspart i Folketingets arbejde. Men i etableringen af genstartspuljerne er vi ikke blevet hørt. Det undrer os, for i Danske Soloselvstændige har vi længe, faktisk siden sommeren 2020 gjort opmærksomme på behovet for genstartspuljer.

Da vi så indholdet i den kommende puljer, så vi et kæmpe problem i de skitserede genstartspuljer, og vi har kontaktet såvel Erhvervsstyrelse og Danmarks Erhvervsfremmebestyrelse.

Som det står nu, er det mere end svært at komme i betragtning som soloselvstændig, freelancer eller mikrovirksomhed til nogle af de mange, mange penge, der ligger i puljerne, som snart bliver præsenteret.

Hvorfor, spørger vi bare? Vi har på lige fod med alle andre erhvervsdrivende, der ligger inden for rammerne, muligheder for at kunne styrke vores virksomheder ved at kunne få andel i nogle af puljemidlerne.

Men som det ser ud lige nu, er det de samme regler som man altid har anvendt – dvs. enten et cvr.-nr. yngre end tre år eller virksomheder med mindst 5 ansatte eller en mindre tilskudspulje, hvor der er mindst to ansatte.

Ét andet eksempel er kompensationspakken for tabt omsætning, hvor man har ændret på to meget væsentlige forhold. Man skal minimum kunne godtgøre et omsætningstab på 45 %, og så skal man oveni have minimum én fuldtidsansat, der IKKE er ejer eller ejers ægtefælle.

Det betyder, at mere end 100.000 soloselvstændige bliver hægtet af – igen… Så udførslen af pakkerne, som de står lige nu, må og skal ændres.

Det behøver vi vist ikke skære ud i pap. Men vi har ikke fået svar på vores henvendelse.

Problemet omkring udelukkelse af de mindste virksomheder er vi i Danske Soloselvstændig stødt på før.

Igen sættes de soloselvstændige uden for døren, og det er ikke bare skadeligt for denne gruppe, der under coronakrisen har kæmpet hårdt for os selv – men også for Danmark. For forsvinder de soloselvstændige, forsvinder en stor del af væksten i Danmark.

Det kan ingen være tjent med.

Efterlad en kommentar