Hvem bestemmer, hvem der kan drive virksomhed i Danmark?

Vi får en del henvendelser fra jer omkring banker og især om problematikken med at få en bankkonto. Vi er helt opmærksomme på denne problematik, og det har affødt følgende kronik:

Når du vil starte og drive en virksomhed, skal du som noget af det første have et CVR-nummer og en bankkonto.

CVR-nummeret får du ret let på virk.dk.

Du er nu blevet godkendt af det officielle Danmark til at drive virksomhed i Danmark.

Men så begynder den mere alvorlige kamp: Kampen om at få en bankkonto.

Virksomhedens NEM-konto, hvor virksomheden skal modtage indbetalinger og foretage udbetalinger fra.

Man skulle tro, at også denne del var ret let at få. Men det er ikke tilfældet.

Vi har en del eksempler på, at nogle af vores medlemmer – efter at have ventet meget længe på at høre fra banken og uden begrundelse i øvrigt – er blevet nægtet en bankkonto i op til flere banker, vel at mærke virksomheder, der bare har brug for en bankkonto til ovenstående formål.

Det betyder, at i stedet for, at det er det officielle Danmark, der bestemmer, hvem der kan drive virksomhed i Danmark, så er det bankerne, der nu har fået den opgave og det privilegium.

I Danske Soloselvstændige mener vi, at det IKKE er op til bankerne at bestemme, hvem der kan drive virksomhed i Danmark.

Derfor ser vi gerne, at det blive muligt for ALLE virksomheder, der har fået et CVR-nummer, også at få en NEM-konto i en bank - eventuelt en bank drevet af det offentlige - hvorfra virksomheden kan modtage indbetalinger og foretage udbetalinger fra.

Efterlad en kommentar