Selvstændige presses af danskernes egne restriktioner

UDEN KLARE RETNINGSLINJER OG ANBEFALINGER LAVER DANSKERNE DERES EGNE RESTRIKTIONER. DET KOSTER SELVSTÆNDIGE MANGE PENGE

P.T. befinder vi os i Danmark i en situation, hvor der er genindført en række restriktioner omkring antallet af mennesker, der må være forsamlet uden coronapas. Men der er ikke genindført kompensationer.

Mange vil måske tro, at fordi der ikke er tale om en decideret nedlukning – så går verden videre som den plejer. Men det er ikke tilfældet. For Frygten for fremtiden giver i øjeblikket massevis af afbud og aflysninger, og det presser de soloselvstændige.

Selvom landet ikke er lukket ned, og der (endnu) ikke er flere restriktioner end coronapasset, oplever mange soloselvstændige, at danskerne i stigende grad er begyndt at lave deres egne restriktioner, hvor de f.eks. aflyser julefrokoster og diverse andre aftaler og arrangementer.

Hver gang en julefrokost aflyses, koster det penge for cateringfirmaer, tjenere, bartendere og mange andre. De får simpelthen ikke det arbejde, de ellers havde haft. Men eftersom der ikke er påbudt et decideret forbud mod at afholde arrangementerne, så er der ingen kompensation at hente.

Folk i cateringvirksomheder, tjenere, bartendere og andre, der lever af events kan jo ikke arbejde hjemmefra.

Et andet problem er små selvstændige, der påtvinges at lukke deres virksomhed i en uges tid, fordi en kunde, der viser sig at have Covid-19 har været på besøg. Det er et problem, vi hører meget om i behandlerkredse, hvor man har haft besøg af en klient, der efterfølgende fortæller, vedkommende er smittet. Så skal den selvstændige gå i isolation i hvad der svarer til en hel arbejdsuge.

Dermed kan han eller hun ikke tjene penge den uge, da klinikken skal være lukket. Og her er der ingen kompensation at hente. Det mener vi, ikke er rimeligt.

Derfor er vi i Danske Soloselvstændige i gang med at lægge pres på politikerne for at lave nye kompensationsordninger for de selvstændige, der lige nu er i klemme. De skal kompenseres for det økonomiske tab, de måtte få – med eller uden ”officielle” restriktioner.

Efter næsten to år med diverse restriktioner og nedlukninger kæmper mange selvstændige stadig en kamp, og det budskab taler vi i øjeblikket højt om i vores dialog med landets politikere.

Vi oplever mange medlemmer, der kontakter os med historier om stor procentuel nedgang i omsætning på grund af aflysninger fra kunder.

VI HAR BRUG FOR DIN STØTTE

MELD DIG IND I DANSKE SOLOSELVSTÆNDIGE

Danske Soloselvstændiges arbejde har båret frugt. Vi har fået presset ændringer af kompensationspakker igennem, og det har sikret mange soloselvstændige, der ellers ikke ville have modtaget hjælp adgang til midler, de ellers ikke havde fået.

Danske Soloselvstændige er på rekordtid blevet høringspart i både erhvervs- og skatteudvalget – det betyder, at vi bliver spurgt til lovgivning, før den udformes. Det sikrer vores medlemmer den bedst mulige stemme og indflydelse.

Du kan frem til den 31. december 2021 spare 200 kr. på dit medlemskab i resten af 2021 og hele 2022.

Bliv medlem af Danske Soloselvstændige ved at indbetale 1000 kr. til Sparekassen Kronjylland:
Reg: 6193
Kontonummer: 16822884

HUSK at oplyse dit navn + CVR-nummer eller din adresse, hvis du ikke har CVR-nummer.

Efterlad en kommentar